x
x

Telefončić - Savjetovalište za roditelje o njezi djeteta

  15.05.2012.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Lora Vidović, potvrdili su dosadašnju uspješnu suradnju i omogućili početak rada prvog takvog savjetovališta u Hrvatskoj - Telefončić, u kojemu će se, od 7 do 22 sata pozivom na broj 4850 555 svakodnevno moći dobiti stručni savjeti i informacije o njezi djeteta.

Telefončić - Savjetovalište za roditelje o njezi djeteta

Ponosni smo što nas je tako značajna svjetska organizacija, kao što je Unicef, prepoznala kao partnera u provedbi ovog značajnog projekta, rekao je gradonačelnik uoči potpisivanja Sporazuma, podsjetivši da su tijekom 2011. Grad Zagreb, Unicef i Dnevni centar Mali dom-Zagreb uspješno surađivali i na zagrebačkom modelu ranih intervencija pod nazivom Rana intervencija u zajednici: Razvoj modela mobilne stručne podrške obitelji djece s teškoćama u razvoju, koji je, također, postao primjenjiv na području cijele zemlje.

Prema gradonačelnikovim riječima, Telefončić je jedinstven projekt u našoj zemlji, jer uz pomoć telefonske linije, na kojoj će raditi stručnjaci iz raznih područja, sa dugogodišnjim znanjima i iskustvima, pružit će se značajna i uvijek dostupna podrška roditeljima, udomiteljima i skrbnicima najmlađe djece. U svakom trenutku oni će moći dobiti stručan savjet o trudnoći, porodu, komunikaciji, sveopćoj skrbi za dijete te, ono što je izuzetno značajno, dobiti informaciju o specifičnim stručnim službama koje pružaju specijalizirane usluge, ovisno o potrebama djece, posebice djece s teškoćama u razvoju.

Grad Zagreb osigurao je prostor za djelovanje Savjetovališta (Ilica 29), dok stručnu podršku pruža Dnevni centar „Mali dom-Zagreb", ustanova na koju smo izuzetno ponosni, jer smo je gradili ne samo razumom, već srcem i ljubavlju za naše najmlađe sugrađane - djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji.

Odličnu suradnju Grada Zagreba i UNICEF-a potvrdila je predstojnica Lora Vidović koja je pozvala prisutne na otvorenje prostora u srijedu, te dodala da oni koji žele, pitanja stručnjacima mogu postavljati i na stranici www.telefoncic.hr