x
x

Svjetski dan borbe protiv boli, 17. listopada

  18.10.2011.

Svjetski dan borbe protiv boli obilježava se 17. listopada s ciljem ukazivanja na to kako je bol u Hrvatskoj javnozdravstveni problem na koji hrvatsko zdravstvo i liječnici pokušavaju naći odgovor. Akutnoj boli je bila posvećena godina 2010. - 2011. Bol uzrokovana glavoboljama obilježit će se raznim događanjima od listopada ove godine do listopada 2012. godine, objavljeno je na stranicama Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Svjetski dan borbe protiv boli, 17. listopada

Rezultati najnovijeg istraživanja PROACT objavljeni u sklopu obilježavanja Europskoga tjedna borbe protiv boli, koji je ove godine posvećen kroničnoj boli u leđima, pokazuju da kod više od polovice europskih bolesnika jačina boli nije pravilno ocijenjena.

Europski tjedan borbe protiv boli, 10. - 14. 10. 2011.(ZZJZ A. Štampar)

Svake godine milijuni ljudi u svijetu, živeći s terminalnom bolešću, trpe bol. Pristup liječenju boli i simptoma globalni je problem i sve bi države trebale razviti i financirati akcije koje će podupirati kontinuiranu prevenciju i liječenje. Liječenje boli širokom lepezom suvremenih metoda svjetski je trend, a posljednjih se godina i kod nas sve više pokušava pacijentima pružiti učinkovito liječenje boli, kako boli kod pacijenata oboljelih od karcinoma, tako i kod reumatološke ili psihosomatske boli.

SMJERNICE ZA LIJEČENJE KARCINOMSKE BOLI ODRASLIH - 2011