x
x

Rat kroz oči djeteta

  18.03.2022.

"Rat kroz oči djeteta – Crtice stručnjaka mentalnog zdravlja za roditelje i druge koji brinu o najranjivijima", novi je priručnik koji pruža konkretne mjera podrške te osiguravanje pomoći svima onima kojima je pomoć sada nužna i potrebna. Autori priručnika stručnjaci su mentalnog zdravlja - psiholozi.

Rat kroz oči djeteta

Aktualna ratna događanja na području Ukrajine stvaraju čitav niz emocionalnih reakcija kod djece i odraslih. Reakcije kao što su briga, tuga, strah, neizvjesnost, samo su neke od reaktivnih emocija na ovaj tip ugroze. Pri tome je jako bitno da se ove emocije mogu prepoznati, izraziti i na pravi način komunicirati te raditi na podržavajućoj atmosferi, kako u krugu obitelji, tako i u okviru obrazovnih sustava. S obzirom na tešku situaciju Grad Zagreb objavio je Crtice stručnjaka mentalnog zdravlja za roditelje i druge koji brinu o najranjivijima koja sadrži konkretne smjernice za roditelje čija je snaga urednicama i autorima bila inspiracija u stvaranju stručnih i znanstveno utemeljenih informativnih materijala kojima žele, barem donekle, olakšati nošenje sa novonastalim okolnostima te pružanje podrške obiteljima u neizvjesnosti sutrašnjice.

Priručnik "Rat kroz oči djeteta - Crtice stručnjaka mentalnog zdravlja za roditelje i druge koji brinu o najranjivijima" dostupan je za preuzimanje na web portalu mentalnozdravlje.zagreb.hr u rubrici Publikacije.