x
x

Kongres kliničke farmacije:Poboljšanje skrbi za bolesnike; izazovi i mogućnosti

  20.04.2017.

Organizacijski i znanstveni odbor za središnju temu Kongresa odabrali su "Poboljšanje skrbi za bolesnike; izazovi i mogućnosti" i pripremili program koji obuhvaća prikaz dosadašnjih iskustva iz zemlje i inozemstva te nove mogućnosti za ostvarenje kvalitetnije skrbi, u cilju postizanja veće sigurnosti bolesnika i poboljšanja željenih terapijskih ishoda. Kongres nudi mogućnost čuti iskustva u pružanju dobre ljekarničke skrbi iz Hrvatske kao i više drugih zemlja (Velike Britanije, Brazila, Nizozemske i Slovenije).

Kongres kliničke farmacije:Poboljšanje skrbi za bolesnike; izazovi i mogućnosti

Također će biti prikazane i novosti iz određenih područja farmakoterapije i kliničke farmacije. Želja nam je istaknuti važnost povezivanja farmaceutske izobrazbe i znanosti s praksom u smjeru kliničke farmacije, kao i neophodnost suradnje svih stručnjaka u zdravstvu s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg liječenja bolesnika. Vjerujemo i nadamo se da će ovaj Kongres pridonijeti boljem razumijevanju potencijala i uloge kliničke farmacije te njenom širenju u praksi bolničkih i javnih ljekarnika u Hrvatskoj.

U želji da sudionici ovog Kongresa, imaju maksimalnu korist i zadovoljstvo, Hrvatsko farmaceutsko društvo- Sekcija za kliničku farmaciju i Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao organizatori trudili su se pripremiti zanimljiv i kvalitetan program.

Posebno ističemo plenarna predavanja koja će održati Djenane Ramahlo de Oliveira, John Graham Davies, Duncan McRobbiem, Aleš Mrhar, Fatma Karapinar, Vesna Bačić Vrca, kao i sekcije posvećene aktualnim temama:

  • Personalizirana terapija
  • Novosti u terapiji šećerne bolesti
  • Biološki lijekovi
  • Farmakoterapija hematoloških bolesti
  • te čak 13 različitih radionica