x
x

Dan obilježavanja sjećanja na mag. pharm. Zlatka Mihića

  07.12.2015.

Udruženje farmaceuta Slavonije i Baranje HFD-a tradicionalno se prisjetilo preranog odlaska mag. pharm. Zlatka Mihića

Dan obilježavanja sjećanja na mag. pharm. Zlatka Mihića
Zaključak je da treba kontinuirano promicati stručnost i znanje ljekarničke struke kako bi pacijenti imali apsolutno povjerenje u svoje ljekarnike na dobrobit zdravlja i terapijskih ishoda!

Dan obilježavanja sjećanja na mag. pharm. Zlatka Mihića postaje lijepa tradicija koja ima za cilj okupiti kolege farmaceute s područja Slavonije i Baranje, na dobrobit razvoja struke. Događaju u organizaciji HFD-ovog Udruženja farmaceuta Slavonije i Baranje je prisustvovao veći broj farmaceuta iz regije.

U dvorani Zbora liječnika OB Josip Benčević u Slavonskom Brodu, Udruženje farmaceuta Slavonije i Baranje HFD-a organiziralo je 23. studenog 2015. već tradicionalno okupljanje kolega povodom obilježavanja preranog odlaska kolege mag. pharm. Zlatka Mihića.

Kako je navela i predsjednica Udruženja farmaceuta Slavonije i Baranje, mag.pharm. Anica Baturina, "Dan Zlatka Mihića" ili među kolegama sve uvriježeniji "Mihićevi dani" postaju lijepa tradicija koja ima za cilj okupiti kolege farmaceute s područja Slavonije i Baranje, u čast kolege Mihića i na dobrobit razvoja struke. Događaju u organizaciji HFD-ovog Udruženja farmaceuta Slavonije i Baranje je prisustvovao veći broj farmaceuta iz regije, uključujući i predstavnike IV. Područnog vijeća Hrvatske ljekarničke komore, predstavnike famaceutske industrije i veledrogerija.

Ovogodišnji partner u obilježavanju Mihićevih dana bila je Pliva Hrvatska, te su prisutni imali prilike slušati iznimno zanimljiva predavanja u okviru programa:

  • Novosti u ljekarništvu – pregled s FIP-a 2015.g.

          Ksenija Sokol, mag. pharm., PLIVA Hrvatska, Odnosi sa stručnom zajednicom i udrugama pacijenata

  • PLIVAmed.net - Novosti u trajnom usavršavanju ljekarnika

         Dr. sc. Ivana Klinar, dr. med., PLIVA Hrvatska, Glavna urednica internetskiog portala PLIVAmed.net i Medicusa

  • PLIVAzdravlje – Pouzdan izvor informacija za svakodnevan rad s pacijentima

          Iris Bujas, mag. pharm., Glavna urednica internetskog portala PLIVAzdravlje

U iznimno konstruktivnoj raspravi koja je uslijedila nakon predavanja, svi prisutni složili su se kako je potrebno zajedništvo kolega u kojem god području farmaceutske djelatnosti radili, neovisno o institucijama, te da treba ustrajati na višesmjernoj suradnji na dobrobit i dostojanstvo struke! Zaključak je da treba kontinuirano promicati stručnost i znanje ljekarničke struke kako bi pacijenti imali apsolutno povjerenje u svoje ljekarnike na dobrobit zdravlja i terapijskih ishoda!

Ujedno je od iznimne važnosti da ljekarnička struka i svi oni koji su dio farmacije u Hrvatskoj teže zajedništvu i postizanju jasno postavljenih ciljeva za perspektivnijom budućnosti ljekarništva, uz uspješno partnerstvo s Ministarstvom zdravlja!

Vjerujemo da su ovi zaključci na tragu svega onoga za što se mag. pharm Zlatko Mihić zalagao tijekom svoga života i plodonosnog rada u struci!