x
x

Usvojen Strateški plan palijativne skrbi Republike Hrvatske

  14.01.2014.

Izuzetno nam je zadovoljstvo obavijestiti Vas da je nakon višegodišnjih napora u kojima su i mnogi od Vas aktivno sudjelovali Vlada Republike Hrvatske na svojoj sjednici održanoj 27.12.2013. godine usvojila Strateški plan palijativne skrbi Republike Hrvatske za razdoblje od 2014.-2016. godine.

Usvojen Strateški plan palijativne skrbi Republike Hrvatske

Ovaj iznimno važan strateški dokument svima nama pruža formalni okvir za buduće aktivnosti, ali pred nas stavlja i veliku odgovornost da palijativnu medicinu i palijativnu skrb konačno implementiramo u sustav zdravstva u našoj zemlji.

Strateški plan razvoja palijativne skrbi za razdoblje 2014.-2016. izrađen je prema Bijeloj knjizi o standardima i normativima za hospicijsku i palijativnu skrb u Europi - Preporuke Europskog udruženja za palijativnu skrb, te preporuke Rec (2003) Povjerenstva ministara Vijeća Europe državama članicama o organiziranju palijativne skrbi.

Definicije i terminologija korištene u ovom dokumentu usklađene su s onima iz Bijele knjige o standardima i normativima za palijativnu skrb u Europi. U ovom dokumentu palijativna skrb koristi se i podrazumijeva prema definiciji Europskog društva za palijativnu skrb (engl. European Association for Palliative Care), te Svjetske zdravstvene organizacije.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Olfen gelMaxfluZipantola PROTECT
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT C 1000 Plus
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: