x
x

HZZO najbolji prema kvaliteti i brzini odgovora novinarima

  10.06.2014.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) najbolji je među svim državnim tijelima prema kvaliteti i brzini odgovora novinarima. Pokazali su to rezultati istraživanja otvorenosti tijela vlasti prema novinarima što su ga na uzorku od 117 novinara nacionalnih medija od 7. travnja do 7. svibnja 2014. godine proveli Zbor istraživačkih novinara HND-a i GONG. Na skali od 1 do 5 HZZO je dobio visoku četvorku.

HZZO najbolji prema kvaliteti i brzini odgovora novinarima

U posljednje dvije godine HZZO je ozbiljno radio na poboljšanju komunikacije s medijima. Služba za odnose s javnošću HZZO-a formirana je kao tim koji svakodnevno komunicira i priprema odgovore za sve medije, tražeći najbolje moguće načine da novinarima omogući da u najkraćem mogućem roku dođu do podataka koji su im potrebni, te osigura izjave i gostovanja u emisijama. Isto tako, Služba za odnose s javnošću HZZO-a na dnevnoj bazi komunicira i s građanima, našim osiguranicima. Uvjet za bržu i bolju komunikaciju s novinarima svakako je dobra suradnja naše Službe s ravnateljem, pomoćnicima ravnatelja kao i rukovoditeljima svih službi HZZO-a koji su unatoč svojim regularnim poslovima uvijek spremni odvojiti vrijeme za pomoć novinarima, pružanje podataka, te ako je potrebno i izravnu komunikaciju s medijima.

HZZO je ponosan na rezultate ovog istraživanja koje će poslužiti kao dodatni motiv za još bolju i kvalitetniju suradnju s novinarima.