x
x

Inhibitori fosfodiesteraze u muškaraca s dijabetesom

  01.07.2013.

Inhibitori fosfodiesteraze su učinkovita terapijska mogućnost za poremećaj erekcije u muškaraca oboljelih od šećerne bolesti, objavljeno je na stranicama Hrvatskog Cochrane ogranaka.

Inhibitori fosfodiesteraze u muškaraca s dijabetesom
Ako se uzimaju kako su propisani, inhibitori fosfodiesteraze su učinkovita terapijska mogućnost za poremećaj erekcije u muškaraca oboljelih od šećerne bolesti.

Poremećaj erekcije (erektilna disfunkcija) je čest poremećaj u oboljelih od šećerne bolesti (dijabetesa), a čijem nastanku može doprinijeti niz uzroka. Noviji lijekovi, kao što su inhibitori fosfodiesteraze, mogu pospješiti erekciju penisa. Uvođenje sildenafila , vardenafila i tadalafila na tržište promijenilo je liječenje poremećaja erekcije.

U ovom Cochrane sustavnom pregledu procijenjen je učinak inhibitora fosfodiesteraze na poremećaj erekcije u muškaraca oboljelih od šećerne bolesti. Procijenjeno je osam studija s ukupno 976 muškaraca koji su primali inhibitore fosfodiesteraze. Studije su trajale uglavnom 12 tjedana. U usporedbi s placebom, ti su lijekovi pokazali povoljan učinak na seksualni život, i veću učestalost nuspojava kao što je glavobolja i crvenilo nakon terapije inhibitorima fosfodiesteraze. Smrtnost nije opisana niti u jednom od procijenjenih istraživanja. Kvaliteta života, osim učinka na seksualni život, nije umanjena. Ako se uzimaju kako su propisani, inhibitori fosfodiesteraze su učinkovita terapijska mogućnost za poremećaj erekcije u muškaraca oboljelih od šećerne bolesti.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT total energyAndol PROPLIVIT D 2000
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT C 1000 Plus
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: