x
x

Pilot projekt „eListe čekanja i eNaručivanje“

  27.08.2012.

Skraćivanje listi čekanja i mogućnost elektroničkog naručivanja pacijenata na specijalističke preglede od početka su prioritet nove Vlade, u cilju bolje organizacije zdravstvenog sustava koji služi građanima. Projekt će omogućiti da liste čekanja u svim zdravstvenim ustanovama postanu transparentne i ažurne te da se mogu uspoređivati u različitim ustanovama, regijama i zahvatima.

Pilot projekt „eListe čekanja i eNaručivanje“

„eListe čekanja" čine objedinjeni podaci o bolničkim listama čekanja na razini Republike Hrvatske s jedinstvenom listom usluga. Centralni sustav eListi čekanja od 1.kolovoza, svakih sat vremena, prikuplja podatke o prvim slobodnim terminima za oko 120 postupaka u bolnicama u Karlovcu, Gospiću, Ogulinu i Dugoj Resi. Nakon početka projekta, informacije o prvom slobodnom terminu bit će javno dostupne na portalu www.zdravlje.hr i na portalu HZZO-a www.cezih.hr.

eNaručivanje omogućit će izravno naručivanje iz ordinacija obiteljskih liječnika kako bi se pacijenti u dogovoru sa svojim liječnikom na jednostavniji i brži način mogli naručiti na prvi slobodan termin u ustanovu po vlastitom odabiru.

Pokretanju projekta prethodile su šestomjesečne pripreme (prikupljanje podataka, analiza trenutnog stanja, priprema funkcionalnih specifikaicja i razvoj programskih rješenja) u kojima je sudjelovalo preko 30 ljudi. Za dovršetak projekta predviđeno je još 6 mjeseci intenzivnog rada u kojem bi se sve bolnice spojile u nacionalnu listu čekanja.

Status projekta (CEZIH) (pdf).