x
x

Predstavljen projekt prikupljanja zalihe projektnih ideja za strukturne fondove

  02.04.2013.

Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske započelo je, u suradnji s mađarskom konzultantskom tvrtkom AAM Management Information, projekt „Developing the Croatian Health Sector project pipeline for EU funds“, financiran u sklopu zajma Svjetske banke.

Predstavljen projekt prikupljanja zalihe projektnih ideja za strukturne fondove

U povodu toga, u Ministarstvu zdravlja je u srijedu 27. ožujka održano javno predstavljanje projekta, na kojem su izlaganja održali pomoćnik ministra zdravlja mr. Luka Vončina, dr.med; projektni koordinator Ministarstva zdravlja dr.sc. Dario Sambunjak, dr.med. te voditelj konzultantskog tima iz mađarske tvrtke AAM Management Information, dr.sc. Csaba Dozsa.

Dr. Vončina je govorio o dosadašnjem korištenju pretpristupnih fondova Europske Unije u  zdravstvu Republike Hrvatske, te o onome što na području zdravstva očekuje Republiku Hrvatsku s početkom korištenja strukturnih fondova Europske unije.

Dr. Sambunjak je opisao aktualni proces izrade programskih dokumenata za korištenje strukturnih fondova EU-a u razdoblju 2014.-2020., te se ukratko osvrnuo i na ključne elemente Nacionalne strategije razvoja zdravstva 2012.-2020.

Dr. Dosza je predstavio sam projekt izrade zalihe projektnih ideja i projekata u sustavu zdravstva, najavio ključne korake u realizaciji toga projekta, te prikazao neka iskustva Republike Mađarske sa korištenjem strukturnih fondova u razdoblju 2007.-2013.

Na predstavljanju projekta okupilo se stotinjak predstavnika zdravstvenih ustanova, zavoda i udruga, a na temelju brojnih pitanja koja su sudionici postavljali nakon izlaganja, jasno je da postoji veliko zanimanje za mogućnosti budućeg financiranja projekata u zdravstvu iz strukturnih fondova EU-a.

Prezentacije s predstavljanja projekta moguće je preuzeti ovdje: VončinaSambunjakDosza.