x
x

Institut Ruđer Bošković vodeći u povlačenju sredstava iz EU projekata

  02.07.2013.

Od početka implementacije FP7 programa 2007. godine znanstvenici IRB-a sudjelovali su u 28 projekata ukupne ugovorene vrijednosti oko 10 milijuna eura. Uzmemo li u obzir činjenicu da je Hrvatska ukupno do sada ostvarila 248 projekta, Institut Ruđer Bošković zauzima zavidno vodeće mjesto u Hrvatskoj.

 Institut Ruđer Bošković vodeći u povlačenju sredstava iz EU projekata
Od početka implementacije FP7 programa 2007. godine znanstvenici IRB-a sudjelovali su u 28 projekata ukupne ugovorene vrijednosti oko 10 milijuna eura.

Priča o uspješnim projektima na Institutu Ruđer Bošković (IRB) zapravo i priča izvrsnog tima stručnjaka koji djeluje u sklopu Ureda za projekte i međunarodnu suradnju na IRB-u. Fantastična četvorka u sastavu Marijana Klasnić Kožar, voditeljica Ureda, Ines Cigula i Vanja Komljenović Lončar,  predvođena dr. sc. Davidom Smithom pruža stručnu pomoć i podršku istraživačima IRB-a u pripremi i provedbi projekata financiranih iz nacionalnih i međunarodnih fondova. Kroz Ured za projekte uspješno je ostvareno 28 FP7, 22 IAEA, 5 INTERREG/IPA , 4 NATO , 8 HIT/BICRO , 174 bilateralnih projekata, 17 HRZZ, 21 UKF, a u pripremi su i 4 projekta za strukturne fondove.

Na pitanje kako će obilježiti ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju odgovaraju – ''radno kao i uvijek. Previše nas posla čeka''. Naime, iako su tek nedavno Ruđerovci imali puno razloga za slavlje jer su iz Sedmog okvirnog programa (FP7) Europske unije (EU) dobili projekt za uspostavu najsuvremenije inovacijske infrastrukture za istraživanje suvremenih bolesti poput raka, već su u pripremi novi projekti.

www.poslovni.hr