x
x

Nova knjiga: Psihopatologija

  26.09.2011.

Medicinska naklada – Zagreb ima čast pozvati Vas na predstavljanje knjige Psihopatologija, autora Dražena Begića. Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 3. listopada 2011. godine, u 19.00 sati, u Hrvatskom liječničkom domu, Šubićeva 9 u Zagrebu.

Nova knjiga: Psihopatologija

Knjigu će predstaviti:
prof. dr. sc. DAVOR MILIČIĆ, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
prof. dr. sc. DAMIR BORAS, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
prof. dr. sc. LIDIJA ARAMBAŠIĆ, recenzentica
prof. dr. sc. MIRO JAKOVLJEVIĆ, recenzent
prof. dr. sc. VLADO JUKIĆ, recenzent
ANĐA RAIČ, prof., u ime nakladnika
prof. dr. sc. DRAŽEN BEGIĆ, autor

Voditelj predstavljanja:
doc. dr. sc. VELJKO ĐORĐEVIĆ

Izvadci iz recenzija

Knjiga „Psihopatologija" pisana je po ugledu na najsuvremenije udžbenike iz ovog područja. To znači da je tekst čitavo vrijeme vrlo sustavno organiziran i strukturiran, i to tako da se pojedine skupine sadržaja iznose po sličnom obrascu, što olakšava čitanje teksta i snalaženje u njemu. Osim toga, jasne i izdvojene definicije, prikazi kliničkih slučajeva i ključni pojmovi čine da je tekst metodičko-didaktički izvrsno sredstvo za učenje iznesenoga gradiva.
Ova je knjiga opsežno i sveobuhvatno djelo koje je napisano vrlo temeljito, kritički i promišljeno.
Prof. dr. sc. Lidija Arambašić

Ovo je prvi udžbenik psihopatologije na hrvatskom jeziku nakon više desetljeća. Knjiga na jasan, logičan, zanimljiv i znanstveno potkrijepljen način prikazuje sve važne psihopatološke fenomene.
Ona ne samo da zadovoljava nego i premašuje potrebe studentskog udžbenika te će poslužiti i pri specijalističkoj i poslijediplomskoj nastavi za medicinare i psihologe, ali i sve druge stručnjake srodnih područja.
Prof. dr. sc. Miro Jakovljević

U ovoj je knjizi autor na nesvakidašnji, reklo bi se na jedinstven način, pristupio području psihopatologije kao segmenta psihijatrije, ali i psihologije. Knjiga je novum u našoj, ali, usuđujem se reći, i svjetskoj literaturi ovoga tipa. Knjige o psihopatologiji „kao takvoj" nema.
Begić, pišući ovu knjigu, dosjetio se nečemu čime bi ga ona mogla odvesti u elitu hrvatskih psihijatrijskih autora. On je, naime, jedno relativno usko područje obogatio tako da umjesto očekivanoga „knjižuljka" imamo udžbenik koji će se čitati i citirati ne godinama, nego desetljećima.
Prof. dr. sc. Vlado Jukić