x
x

HZZO: smanjene cijene pojedinih dijagnostičkih pretraga

  27.05.2011.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je i u prvom kvartalu ove godine zabilježio pozitivan financijski rezultat u iznosu od 101 milijun kuna, izvjestili su u utorak iz HZZO-a nakon sjednice Upravnog vijeća.

HZZO: smanjene cijene pojedinih dijagnostičkih pretraga

Daljnjim smanjenjem cijena lijekova i nastavkom pojačane kontrole njihova propisivanja, smanjeni su izdaci lijekova na recept, kažu u HZZO-u, kao i kako pojačane kontrole bolovanja i dalje dovode do smanjenja stope bolovanja. Upravno vijeće analiziralo je i cijenu usluga s ciljem dalnje racionalizacije te je donijelo odluku o snižavanju cijena pojedinih dijagnostičkih pretraga. Dodatno je snižena i cijena PET/CT pretrage s obzirom na početak proizvodnje radiofarmaka u Institutu Ruđer Bošković i registracije pri Agenciji za lijekove i medicinske proizvode.

U cilju rješavanja problema manjka liječnika, HZZO je donio odluku o prijemu novih 274 zdravstvenih radnika koji će provoditi plaćeni pripravnički staž u ugovornim zdravstvenim ustanovama i ugovornim subjektima HZZO-a.

Zavod će uskoro objaviti i natječaj za specijalističko usavršavanje zdravstvenih radnika iz obiteljske medicine u akademskoj godini 2011/2012.