x
x

Radionica: Umjetna inteligencija i vidljivost istraživanja

  11.01.2024.

Radionica za mlade istraživače ‘AI in Science & Research Visibility’, održat će se na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 17. i 18. siječnja 2024.

Radionica: Umjetna inteligencija i vidljivost istraživanja

U sklopu Obzor2020 projekta “Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe” – A4L_ACTIONS17. – 18. siječnja u dvorani Šercer će se održati radionica za mlade istraživače (doktorande i postdoktorande), Early Stage Researchers' Retreat, na temu umjetne inteligencije i vidljivosti istraživanja, AI in Science & Research Visibility.

A4L_ACTIONS je nastavak uspješnog Alliance4Life projekta koji je rezultirao formalnom uspostavom stalnog saveza s istim naslovom. Ova međunarodna alijansa koja okuplja 12 vodećih istraživačkih institucija i sveučilišta iz 11 zemalja srednje i istočne Europe koje djeluju u području biomedicinskih znanosti intenzivno će raditi na provedbi strategija te implementaciji niza najboljih praksi koje su identificirane u prethodnom razdoblju projekta. Cilj projekta je poboljšati institucijsku kulturu i strateško upravljanje partnerskih institucija te služiti kao uzor za poboljšanje uvjeta ostvarivanja izvrsnih znanstvenih rezultata u području Srednje i Istočne Europe.

Pripremljen je vrlo zanimljiv program s predavačima s Medicinskog fakulteta, Instituta Ruđer Bošković i iz tvrtke TIS grupa.

Radionici će prisustvovat također mladi istraživači iz drugih institucija, partnera na projektu, Members (ceitec.cz) što pruža izvrsnu priliku za umrežavanje.

Svi zainteresirani trebaju kontaktirati Loziku Mašić na  lozika.masic@mef.hr.

Program radionice

Izvor: Mef.hr