x
x

Nacionalna rasprava: Kako postati dobar inovator u Hrvatskoj?

  14.01.2024.

Nacionalna rasprava ‘Kako postati dobar inovator u Hrvatskoj?’, 19. siječnja u 13 sati na Medicinskom fakultetu Šveučilišta u Zagrebu, Šalata 3 u Dvorani Čačković.

Nacionalna rasprava: Kako postati dobar inovator u Hrvatskoj?

U sklopu Obzor2020 projekta “Alliance for Life Sciences: From Strategies to Actions in Central and Eastern Europe” – A4L_ACTIONS19. siječnja u 13 sati u dvorani Čačković održat će se nacionalna rasprava 'Kako postati dobar inovator u Hrvatskoj?'.

A4L_ACTIONS je nastavak uspješnog Alliance4Life projekta koji je rezultirao formalnom uspostavom stalnog saveza s istim naslovom. Ova međunarodna alijansa koja okuplja 12 vodećih istraživačkih institucija i sveučilišta iz 11 zemalja srednje i istočne Europe koje djeluju u području biomedicinskih znanosti intenzivno će raditi na provedbi strategija te implementaciji niza najboljih praksi koje su identificirane u prethodnom razdoblju projekta. Cilj projekta je poboljšati institucijsku kulturu i strateško upravljanje partnerskih institucija te služiti kao uzor za poboljšanje uvjeta ostvarivanja izvrsnih znanstvenih rezultata u području Srednje i Istočne Europe.

Prezentacije će održati akademik Slobodan Vukičević, izv. prof. dr. Darko Chudy te predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske zaklade za znanost, nakon čega slijedi panel rasprava na kojoj će pored govornika sudjelovati i predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Instituta Ruđer Bošković i ostalih fakulteta.

Ovim putem Vas pozivamo na događanje te da se po želji uključite u raspravu.

Program: Nacionalna rasprava: Kako postati dobar inovator u Hrvatskoj? (pdf)

Svoje sudjelovanje potvrdite putem sljedeće poveznice.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati Loziku Mašić, lozika.masic@mef.hr, 01 4590 072.