x
x

Društvene mreže za liječnike kao izvor novosti o kliničkim ispitivanjima

  11.01.2024.

FirstWord je nedavno anketirao 267 liječnika iz SAD-a i EUR5 (Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, UK) kako bi bolje razumjeli kako se koriste društvene mreže samo za liječnike.

Društvene mreže za liječnike kao izvor novosti o kliničkim ispitivanjima

Liječnici su naveli glavne razloge zbog kojih koriste društvene mreže namijenjene samo liječnicima. Oni žele biti u tijeku s najnovijim medicinskim istraživanjima (39%), povezati se s kolegama (23%) i pronaći nove informacije o mogućnostima liječenja (17%). Jedan od glavnih razlog za korištenje ovih platformi je i mogućnost pristupa online edukaciji i to za 11% anketiranih liječnika i osobito za 17% neurologa.

Pristup novim informacijama o medicinskim istraživanjima najvažniji je razlog koji su ispitanici naveli u prilog korištenja društvenih mreža namijenjenih samo liječnicima.

Većina liječnika pristupa ovim društvenim mrežama na tjednoj ili dnevnoj bazi.

Od informacija koje liječnici očekuju od farmaceutske industrije na društvenim mrežama to su novosti o kliničkim istraživanjima i vijesti o lansiranju novih proizvoda.

Čini se da su liječnici uglavnom zadovoljni kvalitetom objavljenih informacija, međutim, bilo bi poželjno da ima još više informacija o lijekovima i nekim kliničkim podatcima.

Društvene mreže namijenjene samo liječnicima su sigurne platforme za komunikaciju, suradnju i profesionalni razvoj. Promiču komunikaciju između liječnika, olakšavaju profesionalno umrežavanje i omogućuju liječnicima razmjenu iskustava, kao i unaprjeđenje akademskog učenja.

Izvor: FirstWord