x
x

HLK upozorava građane na lažne oglase za potencijalno štetne pripravke

  09.08.2023.

Hrvatska liječnička komora upozorava građane na učestalu pojavu lažnih i netočnih oglasa o tzv. ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama. U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih liječnika. Hrvatska liječnička komora (HLK) je upozorila na zloupotrebu imena njihovog člana, profesora Josipa Paladina u oglasu za pripravak koji "čisti krvne žile".

HLK upozorava građane na lažne oglase za potencijalno štetne pripravke

HLK ne podržava niti reklamira bilo kakav pripravak, a doktor Luetić nije dao dozvolu za korištenje njegovog imena i fotografije za bilo koje oglašavanje. Stoga se ovdje radi o svojevrsnoj krađi identiteta i lažnom oglašavanju te zloupotrebi institucije HLK-a kao i imena i ugleda njezinog predsjednika.

HLK ističe kako je riječ o lažnom oglašavanju koje dovodi u zabludu i proizvodu koji može naštetiti zdravlju.

Profesor Paladino nije dao dozvolu za korištenje njegovog imena i fotografije za ovo oglašavanje.

HLK dodaje kako su pojave lažnih i netočnih oglasa o takozvanim ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama učestale.

Upozoravaju i građane na opasnosti kupovine lijekova preko oglasnika, interneta ili elektroničke pošte te preporučuju nabavu lijekova isključivo na ovlaštenim prodajnim mjestima - u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Izvor: Hrvatska liječnička komora