x
x

Klinička onkologija - temeljna načela i praksa

  31.10.2022.

Nova knjiga Medicinske naklade: "Klinička onkologija- temeljna načela i praksa", autora Peter Hoskin, za Hrvatsko tržište uredili su Fedor Šantek, Lidija Beketić-Orešković, Nikola Đaković, Marija Gamulin, Jasmina Marić Brozić.

Klinička onkologija - temeljna načela i praksa

Odabrani udžbenik uglednoga Sveučilišta iz Engleske, UK, primjeren je upravo ustroju zdravstvene zaštite u Hrvatskoj. Naglasak je na javnome zdravstvu usmjerenome ravnopravno svim našim građanima te metodama liječenja zasnovanima na dokazima, koje valja stalno reafirmirati kritičkim radom. Kako liječenje bolesnika s malignim tumorima ima znatan udio u dnevnoj liječničkoj praksi većine kliničkih specijalista i specijalista obiteljske medicine , knjiga može biti korisna i njima.

Udžbenik daje uvid u opća načela i praksu kliničke onkologije. Sadržava opća i organski specifična poglavlja. Donosi podatke o epidemiologiji, etiologiji, patologiji, pojavi, određivanju stadija, liječenju i prognozi malignih bolesti. Prikazima slučajeva i testovima s višestrukim odgovorima naglašene su ključne točke. Prikazuje najnovije napretke i promjene u praksi ovog područja s ažuriranom statistikom i brojkama kojima su ilustrirane ključne teze.

Zbog izuzetno brzog napretka i promjena u medicini navedene su i napomene prevoditelja koje su se činile nužnima. Dodani su i neki podatci specifični za Republiku Hrvatsku.

Knjiga će biti korisna i važna studentima medicine, mlađim liječnicima, medicinskim sestrama koje su specijalizirane za onkologiju i drugim zdravstvenim stručnjacima koji žele steći osnovno znanje u ovom području.