x
x

Strateški investicijski projekt RH: Specijalna onkološka bolnica MCM

  17.06.2023.

Specijalna onkološka bolnica – Medicinski centar Medikol (MCM) Strateški investicijski projekt RH, objavljeno je na stranicama Poliklinike Medicol.

Strateški investicijski projekt RH: Specijalna onkološka bolnica MCM

Danas je Vlada RH danas donijela odluku o proglašenju projekta Specijalna onkološka bolnica – Medicinski centar Medikol (MCMStrateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske (SIP)!

Ovaj izniman projekt zasigurno će imati velikog utjecaja na gospodarski život cijele Hrvatske, ali cilj je prvenstveno sveobuhvatna medicinska skrb onkoloških bolesnika, adekvatno liječenje, smanjenje stope smrtnosti od karcinoma u Hrvatskoj te u konačnici, naravno,  podizanje kvalitete života hrvatskih građana na razinu koju oni zaslužuju.

Medicinski centar Medikol (MCM) neće imati liste čekanja kao ni prekide u liječenju, maksimalno će se skratiti vrijeme čekanja pacijenta od dolaska u bolnicu do početka primjene tretmana na samo dva tjedna, od dolaska u radioterapijski centar do početka zračenja na samo dva dana, dok će pacijenti s potrebom za palijativnom skrbi s terapijom moći započeti isti dan. Naš je cilj i poslovna strategija da multidisciplinarnim pristupom, te znanjem i stručnošću našeg tima građanima omogućimo brzu dijagnozu, skratimo vrijeme liječenja te svakako poboljšamo uspješnost liječenja od karcinoma u Hrvatskoj.

Izgradnja centra počinje krajem 2023. godine, a samostalno će ga financirati Medikol.