x
x

KBC Rijeka: pilot-projekt prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju

  30.03.2023.

Grad Rijeka od 3. travnja pokreće pilot-projekt prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju u KBC Rijeka.

KBC Rijeka: pilot-projekt prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju

Projektom će se omogućiti usluga besplatnog prijevoza onkološkim bolesnicima svakog radnog dana od 7.30 do 21.00 sati, a usluga podrazumijeva prijevoz od pacijentovog kućnog ulaza do ulaza u Kliniku za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka te povratak s terapije do kuće.

Također, pacijent, ako za to ima potrebu, može besplatno u prijevoz uključiti i osobu u pratnji.

Uslugu prijevoza vršit će KD Autotrolej, a temeljem popisa koji će im, zavisno od potreba onkoloških pacijenata dostavljati koordinator za naručivanje Klinike za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka.

Naime, zbog kompleksne organizacije prijevoza prema rasporedu terapija, predbilježbe za prijevoz pacijenti će moći vršiti kod koordinatora Klinike za radioterapiju i onkologiju, na tel. 091/1658315 ili putem emaila: onkologija-ruzica@kbc-rijeka.hr.

Eventualno otkazivanja prijevoza od strane pacijenata vršit će se putem besplatnog telefona 08001166, a pacijenti se mole da ako iz nekog razloga otkazuju prijevoz, to učine 24 sata ranije.

Naime, to je važno zbog drugih pacijenata koji koriste ovaj oblik prijevoza, kao i zbog same organizacija prijevoza.

U ovoj prvoj fazi projekta, a s obzirom na njegovu zahtjevnost u tehničku smislu i smislu koordinacije, prevozit će se samo pacijenti koji obavljaju terapiju u Dnevnoj bolnici.

KBC Rijeka