x
x

Nova knjiga: Sportska medicina

  25.11.2019.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje nove knjige Medicinske naklade: Sportska medicina koje će se održati 27. studenog, 2019. godine u 13 sati u palači HAZU, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11 u Zagrebu.

Nova knjiga: Sportska medicina

U današnjem visoko civiliziranom društvu sport i rekreacija opće su prisutni fenomeni, a njihov razvoj prati i sportska medicina.

Sportska medicina nije predodređena za vrhunske sportaše, nego je u službi svakog pojedinca i zajednice, od dječje dobi do poodmakle životne dobi.

Pozdravna riječ:

Akademik Davor Miličić,

Potpredsjednika HAZU

Knjigu će predstaviti:

Prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Prof. dr. sc. Krešimir Rotim, dekan zdravstvenog veleučilišta u zagrebu

Prof. dr. sc. Borislav Labar, recenzent

Prof. dr. sc. Domagoj Delimar, recenzent

akademik Marko Pećina, glavni urednik

Anđa Raič, u ime medicinske naklade.

Zainteresirani će posjetitelji knjigu moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Ovaj je udžbenik suvremeno nastavno štivo koje pokazuje bogatstvo znanja i iskustva koje autori žele podijeliti sa svim liječnicima, napose specijalizantima i specijalistima medicine rada i sporta, fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije, traumatologije, kineziologije, ali i studentima poslijediplomskih doktorskih i specijalističkih studija medicine i kineziologije.

U knjzi se prikazuje problematika iz cjelokupnog opsega djelovanja sportske medicine, i to: fiziologija, sportskomedicinski pregledi, programiranje treninga, prehrana, doping, traumatologija, problematika povezana sa ženskim spolom i životnom dobi, sportska kardiologija, biomehanika, regenerativna medicina, posebnosti ozljeda i oštećenja u pojedinim sportovima.

Posebna poglavlja obrađuju mogućnost zaštite od ozljeda, i to orofacijalnog područja i glave i mozga, a velika se pozornost posvećuje sindromima prenaprezanja lokomotornog sustava s obzirom na njihovu veliku i sve veću učestalost u sportaša i rekreativaca, ali i u općoj populaciji.

Izvori: Medicinska naklada i Medicinski fakultet u Zagrebu,

Medicinska naklada

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
MaxfluPLIVIT D 2000Maxirino
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: