x
x

Projekt prevođenja Cochraneovih sažetaka

  17.06.2018.

Hrvatski Cochrane polako, ali sigurno prevodi Cochraneove laičke sažetke na hrvatski jezik. Do travnja 2018. godine objavljeno je 2568 sažetaka. Osim studenata koji rade na prijevodima u okviru nastave na kolegijima Istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskoga fakulteta u Splitu, Hrvatski Cochrane ima još volontera koji nisu studenti i koji u okviru svojih mogućnosti svakodnevno doprinose povećanju broja prevedenih sažetaka.

Projekt prevođenja Cochraneovih sažetaka

Osim povećanja broja prevedenih Cochraneovih laičkih sažetaka, kontinuirano se povećava i broj pristupa na stranicu Cochrane dokazi gdje se nalaze objavljeni prevedeni sažetci. U ožujku 2018. broj pristupa prevedenim Cochraneovim sažetcima na hrvatskom jeziku iznosio je 49.580. Od sada naši prevoditelji prevode laičke sažetke u novom programu - Memsource.

Cochrane Hrvatska poziva sve potencijalne volontere koji žele pomoći u prevođenju preostalih Cochraneovih sažetaka da  se jave i uključe u projekt predstavljanja najboljih dokaza u medicini na hrvatskom jeziku.

Kontakt: cochrane_croatia@mefst.hr