x
x

Edukativa kampanja: Volim vitamine

  15.09.2017.

VOLIM VITAMINE naziv je Edukativne kampanje koja je 12. rujna započela u zagrebačkim srednjim školama i učeničkim domovima. Kampanja traje do kraja godine, sastoji se od niza edukativnih radionica i provodi u prvim razredima 11. zagrebačkih srednjoškolskih sredina: gimnazija, strukovnih škola, umjetničkoj školi, domovima učenika.

Edukativa kampanja: Volim vitamine

Uz to što srednjoškolce podrobnije upoznaje s prehrambenim sadržajem i pravilnom pripremom namirnica – posebno im pozornost skreće na izuzetnu važnost redovitog i dovoljnog unosa vitamina i minerala, putem pravilne prehrane, u ovom periodu njihovoga života (adolescenciji ) kada su zbog intenzivnog rasta i razvoja organizma potrebe za tim prehrambenim tvarima povećane. 

Sastavni dio kampanje su - podjele primjerenog školskog međuobroka (hrane bogate vitaminima i mineralima) tijekom svake radionice, kao i dva mjerenja vitaminsko-mineralnog statusa svakom učeniku putem Vita-stiq uređaja. Prvo mjerenje odvija se na početku, a drugo/kontrolno na kraju kampanje : čime učenici mogu sami zorno vidjeti odgovaraju li njihove prehrambene navike potrebama njihovog organizma za vitaminima i mineralima.