x
x

2. kongres Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske

  Marija Antonija Prlenda, mag. pharm.

  20.10.2015.

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske organizirala je 16.-18.10.2015. svoj 2. kongres na temu „Djeca u središtu zdravstvene skrbi“.

2. kongres Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske
Tema kongresa bila je „Djeca u središtu zdravstvene skrbi“, a u okviru teme su održana brojna zanimljiva predavanja i radionice.

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (Croatian Pharmaceutical Students' Association, CPSA) osnovana je 1994. godine na inicijativu Studentskog vijeća s ciljem unaprjeđenja studentskog života i zbližavanja studenata, a jedina je udruga u Hrvatskoj koja zastupa studente farmacije i medicinske biokemije. Njezini članovi promiču edukaciju studenata na nacionalnoj razini u cilju informiranja i obrazovanja studenata vezanih uz samu struku, zdravstvo, aktualnim temama na polju biomedicinskih znanosti te obilježavanja svjetskih dana u zdravstvu, a često surađuju i sa drugim studentima biomedicinskih znanosti.

Kako bi omogućili studentima proširavanje znanja i stručno usavršavanje, vodstvo Udruge ove je godine po 2. put odlučilo organizirati kongres za sve zainteresirane studente Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ali i sa studija farmacije u Splitu. Pozivu na kongres odazvali su se i predstavnici studentskih udruga sa Medicinskog i Stomatološkog fakulteta te kolege iz Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine te Srbije pa je tako kongres okupio oko 200 sudionika.

Tema kongresa bila je „Djeca u središtu zdravstvene skrbi“, a u okviru teme su održana brojna zanimljiva predavanja i radionice. Prostorije za odvijanje programa osigurao je Farmaceutsko-biokemijski fakultet, a glavni sponzor PLIVA Hrvatska d.o.o. i drugi sponzori su financijski omogućili organizaciju kongresa.

Veliki odaziv i zainteresiranost studenata za izvannastavnu edukaciju dokazuje koliko su ovakvi događaji značajni za studente pa se organizatori nadaju podršci sponzora i struke i u budućnosti kako bi se kongres mogao održavati svake godine.