x
x

GEONISTIN tablete za rodnicu ponovno na tržištu!

  15.10.2014.

Geonistin tablete za rodnicu od 15. listopada 2014. ponovno su dostupne na hrvatskom tržištu. Mnogim je ginekolozima Geonistin bio lijek prvog izbora kod liječenja vaginalnih infekcija, a pozitivno iskustvo liječenjem imali su liječnici i bolesnice.

GEONISTIN tablete za rodnicu ponovno na tržištu!
Geonistin je indiciran za lokalno liječenje vulvovaginitisa i cervicitisa uzrokovanih Candidom albicans i ostalim gljivicama osjetljivim na nistatin te bakterijama osjetljivim na oksitetraciklin. Geonistin tablete za rodnicu se također koriste za profilaksu vulvovaginitisa i cervicitisa nakon ginekoloških zahvata (npr. kauterizacije) te za profilaksu gljivične superinfekcije pri bakterijskim upalama sluznice rodnice.

Simptomi poput, svrbeža, peckanja te iscjetka iz rodnice jedan su od najčešćih razloga dolaska ginekologu, a upravo je Geonistin pomogao većini bolesnica u otklanjanju uzroka tih simptoma.

Po sastavu, Geonistin je kombinacija oksitetraciklina i nistatina (jedna tableta za rodnicu sadrži 100 mg oksitetraciklina u obliku oksitetraciklinklorida te 100.000 IU nistatina). Indiciran je za lokalno liječenje vulvovaginitisa i cervicitisa uzrokovanih Candidom albicans i ostalim gljivicama osjetljivim na nistatin te bakterijama osjetljivim na oksitetraciklin. Geonistin tablete za rodnicu se također koriste za profilaksu vulvovaginitisa i cervicitisa nakon ginekoloških zahvata (npr. kauterizacije) te za profilaksu gljivične superinfekcije pri bakterijskim upalama sluznice rodnice.

Geonistin vaginalne tablete valja svake večeri ovlažiti vodom i staviti što dublje u rodnicu. Liječenje traje obično 6 dana, a po potrebi se može produžiti i na 12 dana. Tijekom menstruacije liječenje se ne smije prekidati.

Geonistin tablete za rodnicu nalaze se na Dopunskoj listi lijekova HZZO-a. Cijena pakiranja koje sadrži 6 tableta za rodnicu je 24,69 kuna od čega 18,37 kuna pokriva HZZO, dok je nadoplata za bolesnicu 6,12 kuna.