x
x

Novi ciklus programa Boje

  19.02.2024.

U rujnu 2023. godine, u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan, započet je Program zaštite mentalnog zdravlja LGBTIQ+ osoba pod nazivom BOJE – „Bolnica otvorena jednakima“. U ovom trenutku prikupljaju se članove za novi terapijski ciklus.

Novi ciklus programa Boje

Psihosocijalna podrška odvija se putem rada savjetovališta, ambulante za manjinski stres i tromjesečnog terapijskog ciklusa psihoedukacijskih radionica, grupne psihoterapije i grupne likovne terapije.

Terapijski ciklus traje 3 mjeseca, a polazi ga grupa od 10 do 12 članova koja se sastaje jednom tjedno (srijedom od 16 do 19:30 sati). Kroz grupne psihoterapije, 12 edukacijskih radionica i grupne likovne terapije prolaze se teme poput manjinskog stresa, samopoštovanja, rodnog i seksualnog identiteta, autanja, (auto)homofobije, obiteljskih i partnerskih odnosa itd. Kroz program se gradi povjerenje, potiče se koheziju grupe i pruža podršku korisnicima/polaznicima.

Uspješno je završen prvim terapijski ciklus. Prema preliminarnim pokazateljima i povratnim informacijama od polaznika, program je ostvario željene ishode u vidu olakšavanja manjinskog stresa, većeg zadovoljstva i povezivanja s drugima. 

Svi i zainteresirani mogu se obratiti na mail adresu boje@pbsvi.hr ili na kontakt broj +38513430102 (Dnevna bolnica za ovisnosti Klinike za psihijatriju Sveti Ivan) do 15h.