x
x

Predstavljanje knjige “Let iznad psihijatrijskoga gnijezda” 20. 12. u 12 sati

  19.12.2023.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predstavljanje nove knjige profesora Veljka Đorđevića „Let iznad psihijatrijskoga gnijezda", koje će se održati 20. prosinca 2023. godine s početkom u 12 sati, u dvorani Miroslav Čačković Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavljanje knjige “Let iznad psihijatrijskoga gnijezda” 20. 12. u 12 sati

Knjigu će uz autora predstaviti akademkinja Vida Demarin, akademik Davor Miličić, akademik Bojan Jelaković i prof. dr. sc. Marijana Braš.

„Let iznad psihijatrijskog gnijezda moguće je samo u uvjetima ako naučimo letjeti iz kulture bolesti u kulturu zdravlja. To nije događaj, nego proces koji su započele generacije puno godina prije nas, a na nama je stvoriti uvjete novoj generaciji psihijatrijskih poletaraca da uzlete. Kamo, koliko i kojom brzinom ovisit će o zdravom razumu koji bi trebao prevladati jer smo na izmaku prve četvrtine 21. stoljeća, stoljeća uma, a da to i ne osjetimo jer smo dozvolili da rastu i cvjetaju strah, rat i netolerancija, kako je nekada govorio jedan od doajena svjetske socijalne i ekološke psihijatrije, moj učitelj, pokojni prof.dr.sc. Vladimir Hudolin.“  – Veljko Đorđević.

Profesor Veljko Đorđević, ima bogato kliničko iskustvo u radu s  pacijentima sa svim psihičkim poremećajima, a osobito se bavi liječenjem depresivnih i anksioznih poremećaja, psihotičnih poremećaja te svih vrsta ovisnosti, a o kojima i govori ovo njegovo najnovije književno djelo.