x
x

Medicinska naklada: Plućna rehabilitacija

  17.07.2023.

Udžbenik „Plućna rehabilitacija“ objavljena u izdanju Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek i Medicinske naklade. Napisao ga je tim od 32 ugledna i renomirana medicinska stručnjaka iz područja respiracijske medicine i rehabilitacije. Udžbenik Plućna rehabilitacija namijenjen je studentima sveučilišnih i stručnih studija iz područja biomedicine i zdravstva.

Medicinska naklada: Plućna rehabilitacija

Posebna vrijednost ovog udžbenika jest ta što je prvi sveučilišni udžbenik koji objedinjuje iskustva i znanja zdravstvenih stručnjaka na području pulmologije i respiratorne fizioterapije.

Udžbenik Plućna rehabilitacija namijenjen je studentima sveučilišnih i stručnih studija iz područja biomedicine i zdravstva. Osim za potrebe nastave na visoko-školskim ustanovama na preddiplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini, udžbenikom će se moći koristiti svi zdravstveni stručnjaci u svakodnevnoj kliničkoj praksi, specijalisti i subspecijalisti pulmologije, kao i fizijatrije. Bogato je opremljen jedinstvenom fotodokumentacijom koja olakšava savladavanje nastavnog sadržaja. Napisan je na 267 stranica, podijeljen u 4 tematske cjeline, u 43 poglavlja, sadrži 53 slike, 46 dijagrama i 30 tablica te ukupno 486 referencija koje obuhvaćaju najvažnije radove i udžbenike hrvatskih, europskih i američkih autora iz područja respiracijske medicine i rehabilitacije.

Ideja i realizacija pisanja ovog udžbenika ostvarena je pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Mirjane Turkalj, dr. med. zajedno s timom renomiranih zdravstvenih i medicinskih stručnjaka iz područja respiratorne medicine i rehabilitacije.

Sadašnjim i budućim generacijama zdravstvenih stručnjaka ovaj udžbenik je poticaj i podsjetnik kako plućnu rehabilitaciju u Republici Hrvatskoj treba nastaviti razvijati i u kliničkom i u znanstvenom pogledu.