x
x

Personalizirana skrb o bolesnicima i uloga farmaceutske industrije

  19.01.2023.

Personalizirani pristup danas je imperativ zdravstvene skrbi za sve pacijente i on je integriran u sve elemente na njegovom putovanju kroz sustav.

Personalizirana skrb o bolesnicima i uloga farmaceutske industrije

Koja je uloga farmaceutske industrije?

Farmaceutske kompanije mogu biti katalizatori u ovom novom personaliziranom pristupu. Gradnja partnerskih odnosa s mnogim drugim industrijskim granama, digitalizacija podataka i provođenje daljnjih istraživanja u području personalizirane medicine samo su neki od budućih ciljeva za farmaceutsku industriju.

Farmaceutska industrija će u budućnosti uz podatke iz „klasičnih“ kliničkih ispitivanja koristiti podatke i iz stvarnog života kako bi svi dobili točniju sliku o pacijenatoma i populaciji.

Učinkovito korištenje ovih podataka može pomoći svim dionicima u zdravstvu kako bi lakše identificirali trendove i čimbenike rizika i ranije došli do dijagnoze i poboljšali prevenciju.

Predviđa se da će farmaceutske kompanije nastaviti ulagati u nova partnerstva s tehnološkim tvrtkama i iskoristiti sve mogućnosti tehnologije kako bi poboljšale ishode liječenje svih bolesnika.