x
x

Hrvatski festival hodanja!

  02.09.2022.

Ove godine, 25.8.2022 u Verdalu u Norveškoj, na generalnoj skupštini IML Walking Association (International Marching League) Hrvatski Savez Hodanja je svečano primljen u obitelj IML-a.

Hrvatski festival hodanja!

Turistička zajednica Ličko-senjske županije, četvrti put organizira Hrvatski festival hodanja u trajanju od dva dana (3. rujna u Otočcu i 4. rujna u Gospiću) i s više ruta, po uzoru na višednevne festivale hodanja u drugim europskim zemljama.

Festival i ove godine ističe ulogu i dobrobiti hodanja kao osnovnog i najpristupačnijeg oblika kretanja čovjeka. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao pokretač ovog festivala, aktivno sudjeluje i nastavlja promicati projekt „Živjeti zdravo“ i hodanje kao jedan od zdravih stilova života te podizati svijest i broj redovitih hodača u Republici Hrvatskoj. Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo pomaže u provedbi navedenog festivala našeg projektnog partnera javnozdravstvenim aktivnostima (mjerenje statusa tijela), aktivnim sudjelovanjem u aktivnosti i sredstvima koja su osigurana u okviru projekta „Živjeti zdravo“, Element 2, Zdravlje i tjelesna aktivnost.

U Gospiću i Otočcu su ponuđene po tri rute (10, 20 i 30 km), ovisno o preferencijama i mogućnostima sudionika. Organizatori su mislili na sve pa Vas tako očekuju službene majice, voda, voće pa čak i prijevoz između dva grada (uz kotizacije za dva dana). Na Vama je samo da ponesete dobru volju, zagrijane nožice i cipele pravog broja i dođete provesti dva dana u dobrom društvu, uz tjelesnu aktivnost i prekrasan krajolik koji krasi Liku.