x
x

Odnosi s javnostima u zdravstvenim ustanovama

  28.08.2022.

Odnosi s javnostima u zdravstvenim ustanovama na primjeru rada Istarskog doma zdravlja

Odnosi s javnostima u zdravstvenim ustanovama
Kvalitetna komunikacija i odnosi s medijima, reputacija, brzina i kvaliteta rada samo su neke od karakteristika koje osnažuju zdravstvene ustanove i povjerenje u njih.

Izazovi u radu zdravstvenih ustanova svakim danom postaju sve veći. Pojavom COVID-19 pandemije, javlja se opterećenost ambulanti obiteljske medicine, što dovodi do pada kvalitete u pružanju zdravstvenih usluga. Uz to se najčešće veže i loša komunikacija zdravstvenih djelatnika, što u njihovom radu najčešće rezultira negativnim posljedicama.

Iako medicina i odnosi s javnošću nisu dvije usko vezane djelatnosti, zajedno dovode do i više nego zadovoljavajućih rezultata. Kvalitetna komunikacija i odnosi s medijima, reputacija, brzina i kvaliteta rada samo su neke od karakteristika koje osnažuju zdravstvene ustanove i povjerenje u njih. Razvojem koje donosi 21. stoljeće, pojavile su se digitalizacija i komercijalizacija zdravstvenog sustava koje u pravim količinama mogu uspostaviti noviji i kvalitetniji način djelovanja. Uspostavljanjem odnosa s javnošću u zdravstvu organizaciji se daje potpuno nova dimenzija koja je medicinarima potrebna pogotovo u današnje doba pandemije. Neupitno je da će se institucije primarne zdravstvene zaštite u budućnosti morati pozabaviti odjelima za odnose s javnošću, te prepoznati da nije samo medicina ono što će njihov rad učiniti uspješnim i primijećenim.

Izvor: Dabar, Repozitorij Sveučilišta u Dubrovniku https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:155:388823