x
x

Održana konferencija „Čovjek je čovjeku lijek”

  18.01.2023.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je trodnevna konferencija o komunikaciji u medicini pod nazivom „Čovjek je čovjeku lijek”.

Održana konferencija „Čovjek je čovjeku lijek”

 „Komunikacija u medicini je jedna od četiri temeljne vještine svakog zdravstvenog profesionalca i obuhvaća ne samo razgovor s pacijentom, nego i članovima njegove obitelji, medijima, farmaceutskim i osiguravajućim kućama, udrugama pacijenata, vladinim i nevladinim organizacijama” istaknula je dr. Marijana Braš, predsjednica Organizacijskog odbora.

Na konferenciji je, u okviru panela „Komunikacija u medicini unutar akademske zajednice” na temu komunikacije s alumnima Sveučilišta u Zagrebu, sudjelovao predsjednik Saveza ALUMNI UNIZG prof. dr. sc. Mario Šafran. Trodnevna konferencija je kroz 25 panela okupila stručnjake raznih profesija; udruge pacijenata, branitelja, predstavnike fakulteta i sveučilišta te profesore raznih specijalnosti koji su govorili o važnosti komunikacije i usvajanja komunikacijskih vještina.

Konferencija se održala u organizaciji Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta u Zagrebu (CEPAMET) i Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja.