x
x

Novi udžbenik Medicinske naklade: Pretilost i liječenje

  04.12.2020.

izdavačka kuća Medicinska naklada 2020. godine izdala je udžbenik Pretilost i liječenje, autori Ivo Soldo, Toni Kolak i suradnici. Nadamo se da će vam se tema udžbenika svidjeti jer je tema sve prisutnija i sve zanimljivija javnosti.

Novi udžbenik Medicinske naklade: Pretilost i liječenje

Od svih medicinskih stanja, debljinu je najlakše dijagnosticirati, a najteže liječiti.

Pretilost je među najčešćim bolestima moderne civilizacije. Prekomjerna težina i pretilost definiraju se kao nenormalno ili prekomjerno nakupljanje masti koje mogu narušiti zdravlje. Temeljni uzrok pretilosti jest energijska neravnoteža između potrošenih i unesenih kalorija. Pretilost  i liječenje je sveučilišni udžbenik o liječenju pretilosti, suvremenim i do sada stečenim spoznajama, posebice o komorbiditetima vezanima uz pretilost.

Knjiga potiče čitatelja na otpor i potrebu aktivnog pristupa liječenju debljine. Čarobne tablete ili cjepiva protiv debljine nema. Multidisciplinarni pristup liječenju pretilosti jamstvo je uspješnosti liječenja, a podrazumijeva da su svi stručnjaci podjednako važni u procesu liječenja kao i podjednako odgovornim za ishod liječenja debljine.

Odabir i redoslijed poglavlja vrlo razumljivo donosi bitne odrednice pretilosti: od etiologije i patofiziologije pretilosti, dječje pretilosti, manifestacije pretilosti po organskim sustavima i u posebnim životnim stanjima te načinima liječenja patološki pretilih bolesnika.

Kirurško liječenje debljine jedini je dugoročno uspješan način liječenja.

Autori: Ivo Soldo, Toni Kolak i suradnici

ISBN: 978-953-176-976-1

Godina: 2020.

Opseg: 254 str.

Težina: 900 g

Format: 17 x 24 cm

Uvez: tvrdi

Cijena: 231,00 kn

Cijena s popustom: 207,90 kn (za narudžbe putem web-a)