x
x

HALMED: Potrošnja lijekova u Hrvatskoj od 2013. do 2017. godine

  06.02.2019.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je publikaciju Potrošnja lijekova u Hrvatskoj za razdoblje od 2013. do 2017. godine. Navedena publikacija sadrži komparativno izvješće o potrošnji lijekova tijekom višegodišnjeg razdoblja koje može služiti kao osnova za planiranje potrošnje lijekova i racionalne farmakoterapije na svim razinama zdravstvene zaštite.

HALMED: Potrošnja lijekova u Hrvatskoj od 2013. do 2017. godine

Za razliku od većine ostalih publikacija europskih zemalja koji svoje podatke temelje na podacima dobivenima iz veleprodaje, ovaj prikaz temelji se na podacima o prometu lijekova iz svih javnih ljekarni, bolničkih ljekarni kao i specijaliziranih prodavaonica za promet na malo lijekovima u Republici Hrvatskoj, dakle na podacima iz maloprodaje. Ovakvim pristupom se dolazi do podataka koji su najbliži stvarnoj potrošnji lijekova jer se temelje na stvarnom broju izdanih pakiranja lijekova pacijentima, odnosno krajnjim korisnicima lijekova.

HALMED jednom godišnje izdaje brošuru koja prati i uspoređuje potrošnju lijekova u posljednjih pet godina. Tu praksu HALMED je započeo 2014. godine kada je objavio prvu publikaciju u Republici Hrvatskoj koja sadrži komparativno izvješće o potrošnji lijekova tijekom višegodišnjeg razdoblja.

U svrhu potpunog usklađivanja budućih publikacija s potrebama korisnika, pozivamo Vas da nam svoje komentare, sugestije i eventualne prijedloge za poboljšanja šaljete na e-adresu info.potrosnja@halmed.hr.

Pregled potrošnje lijekova u Hrvatskoj za razdoblje od 2013. do 2017. godine dostupan je u PDF formatu na internetskim stranicama HALMED-a u rubrici Publikacije.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Olfen gelPLIVIT total energyPlivit C 1000 Plus
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: