x
x

Intervencijska kardiologija u ŽB Čakovec

  25.01.2018.

Obilježena prva godišnjica iznimno uspješnog rada intervencijske kardiologije u ŽB Čakovec

Intervencijska kardiologija u ŽB Čakovec

U Županijskoj bolnici Čakovec 18. siječnja proslavljena je prva godišnjica iznimno uspješnog rada Laboratorija za intervencijsku kardiologiju, koji svojim rezultatima sve više pokazuje da postaje Centar izvrsnosti u području intervencijske kardiologije.

Naime, u tom razdoblju je na Odjelu kardiologije i koronarne jedinice zbrinuto 670 pacijenata s dijagnozama ishemične bolesti srca i preko 9960 polikliničkih, odnosno ambulantnih pacijenata, te je ukupno napravljeno 563 koronarografija, od čega je kod 200 pacijenata napravljena perkutana intervencija (PCI), naglasio je na svečanosti voditelj Odjela kardiologije i koronarne jedinice Branko Ostrički, dr. med.

Cijela dijagnostika obavlja se u laboratoriju površine 60 kvadrata u kojem se nalazi oprema vrijedna od oko 4 milijuna kuna, te je još oko 1,5 milijuna kuna uloženo u opremanje prostora. Motiv za otvaranjem je bio da se svim bolesnicima regije omogući optimalno liječenje akutnog koronarnog sindroma sukladno ESC smjernicama.

Dr. Ostrički je na svečanosti predstavio svoj tim ljudi i zahvalio pročelniku Zavoda za bolesti srca i krvnih žila KB-a Dubrava doc. dr. sc. Borisu Starčeviću na pomoći u edukaciji, kao i na suradnji i stalnim kontaktima s njihovim kardiokirurzima koji u slučaju komplikacija zbrinjavaju pacijente. U čakovečkom timu je i kardiolog Miomir Vesković, liječnik s 25 godišnjom praksom u KB-u Dubrava, uz čiji nadzor tim ŽB Čakovec obavlja zahvate.

Na svečanosti su se okupili intervencijski kardiolozi iz svih Cath labova u Zagrebu te iz Specijalne bolnice Magdalena Krapinske Toplice, kao i župan Međimurske županije Matija Posavec te akademik Davor Miličić, predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva.

Izvor: www.hlk.hr