x
x

Ponesi glukometar u svoj Dom zdravlja

  09.05.2016.

U pravovremenom i što kvalitetnijem upravljanju dijabetesom, odnedavno bolesnicima pomaže informacijsko-komunikacijski pilot projekt "Ponesi glukometar u svoj Dom zdravlja".

Ponesi glukometar u svoj Dom zdravlja

Promotivna akcija započela je krajem prošle godine lecima i plakatima po zagrebačkim tramvajima i autobusima te na ukupno deset lokacija Doma zdravlja Zagreb Centar i Doma zdravlja Zagreb Zapad koji su operativno uključeni u projekt.

Ovaj pilot omogućuje obiteljskim liječnicima i patronažnim sestrama jednostavniji i brži uvid u točne podatke o mjerenjima glukoze u krvi obavljenim izvan zdravstvenih ustanova čime se značajno povećava djelotvornost njihovog stručnog savjetovanja.

Važno je naglasiti kako pilot projekt na kojem uspješno surađuju tvrtke uniGluko s istoimenim proizvodom, MCS Grupa s aplikacijom Medicus.Net te kompanija Ericsson Nikola Tesla kao isporučitelj nacionalnog sustava za pohranu mjerenja učinjenih izvanbolničkim uređajima mZdravlje i Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava RH (CEZIH), koristi postojeće mehanizme razmjene podataka te se u potpunosti uklapa u već implementirane procese e/m-zdravstva. 

Izvor: Ericsson.hr