x
x

Novi udžbenik: Psihoterapijski pravci

  20.10.2014.

Udžbenik Psihoterapijski pravci, urednica Dragice Kozarić Kovačić i Tanje Frančišković, omogućuje studentima i specijalizantima psihijatrije upoznavanje s osnovnim značajkama psihoterapije kao metode liječenja.

Novi udžbenik: Psihoterapijski pravci
Autori pojedinih poglavlja su psihoterapeuti koji prakticiraju određene tehnike, što tekstovima daje dodatnu autentičnost.

Knjiga je podijeljena u pet cjelina. Uvodni dio razmatra dihotomiju somatskoga i psihičkog, koja je  kao  filozofski i znanstveni stav značajno obilježila odnos prema terapiji u području psihopatologije.

Drugo poglavlje  obrađuje niz psihoterapijskih i psihičkih fenomena koji značajno utječu na psihoterapijski proces, bez obzira na to da li ih pojedine tehnike uvažavaju ili zanemaruju u svojem  operativnom obliku.

Sljedeće poglavlje obuhvaća opise najznačajnijih psihoterapijskih tehnika  koje se provode u Hrvatskoj.

Četvrto poglavlje obuhvaća psihoterapijske postupke za neke posebne skupine  pacijenata/klijenata.

U zadnjem se poglavlju obrađuju neki važni kontekstualni čimbenici psihoterapije, poput  etičkih aspekata, kombinacije psihoterapije i farmakoterapije te problemi istraživanja u psihoterapiji. Autori pojedinih poglavlja su psihoterapeuti koji prakticiraju određene tehnike, što tekstovima daje dodatnu autentičnost.

VEZANI SADRŽAJ > <