x
x

Prezentacija programa: Kratko obiteljsko savjetovanje

  17.01.2018.

Kontinuirana izobrazba obiteljskih liječnika pod nazivom "Kratko obiteljsko savjetovanje" omogućuje razvijanje vlastitih kapaciteta psihološkog savjetodavnog rada sa svojim pacijentima i njihovim obiteljima. Prva generacija je započela 2015. godine kada je skupina slavonskih obiteljskih liječnika inicirala suradnju s voditeljem Božidarom Popovićem.

Prezentacija programa: Kratko obiteljsko savjetovanje

Prezentacija programa: "Kratko obiteljsko savjetovanje" održat će se u srijedu, 17. siječnja 2018. g. u 19 sati, u dvorani „Margarita Peraica“ Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, Praška  6/II (Marićev prolaz), Zagreb, a voditelj je Božidar Popović, dr. med, psihijatar i sistemski psihoterapeut.

Zagrebačka treća generacija programa "Kratko obiteljsko savjetovanje" započinje 3. ožujka 2018. godine.

Božidar Popović, r. 1973., iz Belišća, živi u Valpovu. Radi kao psihijatar u Općoj županijskoj bolnici u Našicama, voditelj je Dnevne bolnice.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završio je 1998. g., specijalizaciju iz psihijatrije 2008. g., sistemski psihoterapeut postaje 2009. g., a 2011. g. stječe ECP (Europski certifikat iz psihoterapije).

U postupku je stjecanja statusa supervizora i učitelja sistemske psihoterapije pri Univerza Sigmund Freud Beč, podružnice u Ljubljani, te je u postupku prijave za doktorski humanistički studij Sveučilišta u Zadru s temom disertacije: „Kulturna memorija i traume Vukovara 1991. godine: naracije i prakse između preživljenja i otpornosti.“

Od 2016. godine vodi obrt za savjetovanje i edukaciju Salutogeneza. Uz savjetodavni rad, vodi i radionice za branitelje i veterane, edukaciju za obiteljske liječnike „Kratko obiteljsko savjetovanje“, te surađuje kao supervizor i učitelj u nastavi studenata sistemske psihoterapije na Fakultetu u Ljubljani.

HKLD