x
x

Otvoren Centar za promicanje zdravlja „Živjeti zdravo“

  09.06.2014.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokreće Centar za promicanje zdravlja „Živjeti zdravo“. Ciljevi Centra za promicanje zdravlja „Živjeti zdravo“ su zaustaviti trend rasta stope pobola i smrtnosti od danas vodećih uzroka, kroničnih nezaraznih bolesti promicanjem pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti, uz očuvanje mentalnog i spolnog zdravlja.

Otvoren Centar za promicanje zdravlja „Živjeti zdravo“

Centar za promicanje zdravlja „Živjeti zdravo“ promicat će: pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost – mentalno zdravlje – spolno zdravlje
Centar za pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost otvoren je 3. lipnja 2014.g., a do kraja godine bit će otvorena i preostala dva centra. U iduće dvije godine željeli bismo osnovati 21 Centar za promicanje zdravlja, pri svakom županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Centar za pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost

Stručni tim sastavljen je od liječnika, nutricionista, kineziologa i psihologa.

U iduće četiri godine pokušat ćemo ostvariti zadane nam ciljeve: 1. da 33 % odraslog stanovništva bude tjelesno aktivno (povećanje 50% ) 2. u sve osnovne i srednje škole u RH – u prehranu uvrstiti preporučene proizvode (školske kuhinje, kantine, prodajni automati) – uvesti svakodnevno 10-minutno vježbanje i poligone za vježbanje gdje nema sportske dvorane 3. u većinu poduzeća u RH u prehranu uvrstiti preporučene proizvode (kuhinje, kantine, prodajni automati)
Za borbu protiv ovih socijalno uvjetovanih odrednica potrebni su specifični, socijalno prilagođeni programi, koji će se razvijati i provoditi u Centru za pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost.
U Centru će se provoditi individualna i grupna savjetovanja. Svi su programi besplatni i prilagođeni osobama oštećenog sluha i vida te gluhoslijepim osobama, kao i osobama s tjelesnim invaliditetom.
Stručni tim sastavljen je od liječnika, nutricionista, kineziologa i psihologa.
Individualna savjetovanja građanima će biti dostupna od ponedjeljka do petka od 13-15 sati u prostorijama Centra za promicanje zdravlja “Živjeti zdravo”, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Zagreb, Rockefellerova 12.

Izvor informacija: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
MaxfluOlfen gelPLIVIT total energy
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT D 2000
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: