x
x

HZZO odustao od ukidanja dežurstava

  21.03.2013.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nastavit će s financiranjem punktova posebnih dežurstava u cijeloj Hrvatskoj na 52 lokacije, te neće biti ukidanja dežurstava nakon 1. travnja kako je bilo najavljeno, odlučilo je danas Upravno vijeće HZZO-a.

HZZO odustao od ukidanja dežurstava
HZZO je u prošloj godini punktove posebnih dežurstava izdvojio 7,7 milijuna kuna. Iako se radi o djelatnostima u nadležnosti lokalnih jedinica, HZZO će nastaviti s financiranjem, ali samo do kraja godine

Kako stoji u objavi Zavoda, posebna dežurstva u djelatnosti opće i obiteljske medicine te u zdravstvenoj zaštiti predškolske djece (pedijatriji) u cijeloj Hrvatskoj, kao i dežurstva u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u gradovima Zagreb, Split, Osijek i Rijeka nastavit će s radom kao i do sada, subotom poslijepodne te nedjeljom i blagdanom po 14 sati dnevno.

Iako je riječ o djelatnostima koje su prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti u nadležnosti jedinica lokalne i područne samouprave, HZZO će nastavit s financiranjem do kraja godine kako bi se lokalna i područna samouprava pripremila za organizaciju spomenutih djelatnosti u financijskom smislu.

HZZO je u prošloj godini za financiranje punktova posebnih dežurstava izdvojio 7 milijuna i 700 tisuća kuna.


www.poslovni.hr