x
x

Dani srca u Opatiji

  28.09.2023.

Dani srca i ove će se godine održati u Opatiji od 29. do 30. rujna 2023. godine. Kroz tri dana održati će se niz edukativnih i interaktivnih sadržaja koji fokus stavljaju na zdravlje i prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

Dani srca u Opatiji

Na Svjetski dan srca, 29. rujna 2023., u Thalassotherapiji Opatija održat će se minisimpozij S4H, prevencijske, sportske i rehabilitacijske medicine s naglaskom na kardiometabolizam, debljinu i tjelesnu aktivnost. Hrvatski zdravstveni stručnjaci će naglasiti važnost javnozdravstvenih akcija i istaknuti vrijednosti prevencije u zdravlju srca. Obilježit će se suradnja krovne sportske udruge u Republici Hrvatskoj, Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Thalassoterapije Opatija.

Thalassotherapia Opatija je nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pa će se ovom prigodom otvoriti novi Edukacijski centar Katedre za rehabilitacijsku i sportsku medicinu.

Održat će se i promocija sveučilišnog udžbenika pod naslovom RITAM (Rehabilitacija kardiovaskularnih bolesnika, Individualizirani pristup, Tjelesna aktivnost, Ateroskleroza, Modifikacija čimbenika rizika, Motivacija).

Planirana je 30. rujna 2023. i utrka kroz Opatiju „Trčimo za srce“, sa željom osvješćivanja građana o važnosti očuvanja zdravlja srca i prevenciji kardiovaskularnih bolesti.