x
x

Stručni skup: “Umjetna inteligencija u liječenju šećerne bolesti tipa 1”.

  09.03.2023.

U organizaciji Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KBC-a Rijeka i uz podršku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, u petak, 10. ožujka 2023. u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka s početkom u 15.30 održat će se znanstveno-stručni skup pod nazivom “Umjetna inteligencija u liječenju šećerne bolesti tipa 1”.

Stručni skup: “Umjetna inteligencija u liječenju šećerne bolesti tipa 1”.

U radnom dijelu skupa sudjelovat će eminentni stručnjaci iz područja pedijatrijske endokrinologije te internisti endokrinolozi iz kliničkih bolničkih centara iz Hrvatske i stručnjaci iz Sveučilišnog kliničkog centra Ljubljana (UKC Ljubljana) iz Slovenije.

Ovaj stručni skup planiran je kao dio šireg projekta Pametne specijalizacije (S3) – Kvaliteta života bolesnika s tipom 1 šećerne bolesti uz implementaciju međunarodne kolaborativnosti i mobilnosti koji realizira Sveučilište u Rijeci.

Znanstveni susret uključit će prezentacije o novim relevantnim aspektima kliničke dijabetologije s fokusom na primjenu umjetne inteligencije u liječenju tipa 1 šećerne bolesti kod djece i odraslih, a sudionici će imati priliku komunicirati s vodećim stručnjacima iz područja tehnologije u dijabetesu.

Izvor: KBC Rijeka