x
x

Hrvatski dan nepušenja, 14. 2.

  13.02.2024.

Osim obilježavanja Svjetskog dana nepušenja (31. svibnja), Hrvatska već od 2003. godine posvećuje posebnu pažnju Hrvatskom danu nepušenja – Danu bez duhanskog dima. Dan bez duhanskog dima sukladan je s prvim danom Korizme te će se obilježiti 14. veljače. Ovaj dan predstavlja priliku za introspekciju i promišljanje o odricanju od navika koje često oblikuju našu svakodnevicu.

Hrvatski dan nepušenja, 14. 2.

Hrvatski dan nepušenja – Dan bez duhanskog dima naglašava važnost poticanja pušača na prestanak pušenja. U duhu inicijativa koje se provode diljem svijeta, želimo potaknuti pušače na 24 sata bez cigarete kako bi shvatili da odricanje nije nemoguće te ih potaknuli da nastave s apstinencijom.

Povodom ovog posebnog dana, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Nacionalnim povjerenstvom za borbu protiv pušenja Ministarstva zdravstva organizira Okrugli stol. Ovaj događaj ne samo da će nam pružiti uvid u trenutnu situaciju s pušenjem kod mladih, već će i potaknuti pušače na prestanak, podsjetiti na važnost prevencije i edukacije te razmotriti izazove koje donose novi duhanski proizvodi i e-cigarete.

Okrugli stol će se održati u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, Ksaver 200a, Zagreb s početkom u 10.00. Pozivamo sve stručnjake, zdravstvene radnike i zainteresirane građane da nam se pridruže na Okruglom stolu te zajedno sudjelujemo u raspravi o nužnosti promicanja zdravih životnih stilova i nepušenja. Vaša aktivna prisutnost doprinijet će zajedničkom cilju – stvaranju pušenjem slobodnog društva.

Dnevni red