x
x

Amazon u SAD-u dostavlja i generičke receptne liijekove

  28.01.2023.

Amazon je predstavio novu pogodnost u svojoj online ljekarni i dao svojim Prime članovima u SAD-u pristup nizu često propisivanih generičkih lijekova za paušalnu mjesečnu naknadu od 5 dolara. Usluga RxPass tvrtke Amazon Pharmacy uključuje lijekove koji liječe više od 80 najčešćih bolesti kao što su hipertenzija, anksioznost i GERB.

Amazon u SAD-u dostavlja i generičke receptne liijekove

Svaki kupac koji plaća više od 10 dolara mjesečno za svoje lijekove moći će uštedjeti na troškovaima za recept 50% i više, a ujedno će uštedjeti vrijeme jer neće morati ići u ljekarnu.

Amazon Pharmacy je lansiran 2020. Prema mišljenju analitičarke Elizabeth Anderson iz Evercore ISI, popis generičkih lijekova koje pokriva RxPass predstavlja 32% generičkih lijekova u 2021. i vjerojatno je "voditelj gubitaka" za Amazon.

RxPass uključuje lijekove kao što su amoksicilin, naproksen i sildenafil.

Usluga je sada dostupna u većini saveznih država SAD-a, a lijekovi se isporučuju besplatno. Međutim, RxPass ograničava podobnost na temelju osiguranja i države u koju će se lijekovi slati. Primarni članovi s Medicare ili Medicaid ne mogu koristiti RxPass, a usluga trenutno nije dostupna u određenim državama, uključujući Kaliforniju i Teksas.