x
x

Objavljeni novi natječaji u sklopu programa EU4Health

  16.10.2022.

Četvrti program „EU za zdravlje” (EU4Health) je odgovor Europske unije na utjecaj pandemije COVID-19 na pacijente, medicinsko i zdravstveno osoblje te zdravstvene sustave u Europi.

Objavljeni novi natječaji u sklopu programa EU4Health

Program „EU za zdravlje” provodi se putem godišnjih programa rada. U 2022. godini, program „EU za zdravlje” nastavit će ulagati u izgradnju jačih, otpornijih zdravstvenih sustava i utrti put Europskoj zdravstvenoj uniji. S proračunom od preko 835 milijuna eura, radni program za 2022. godinu osigurat će neusporedivu razinu ulaganja EU-a u zdravstvo i osigurati ambiciozno i ​​odlučno djelovanje u četiri fokusna područja: pripravnost na krize, prevencija bolesti, zdravstveni sustavi i zdravstvena radna snaga te digitalizacija.

Program će omogućiti financiranje prihvatljivim subjektima iz država članica i pridruženih trećih zemalja, međunarodnim organizacijama, nevladinim organizacijama i privatnom sektoru u obliku bespovratnih sredstava ili nabave specifičnih usluga. Europska komisija i Izvršna agencija za zdravstvo i digitalno poslovanje (HaDEA) upravljat će programom.

Europska zdravstvena i digitalna izvršna agencija (HaDEA) objavila je tri poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru godišnjeg programa rada„EU za zdravlje” 2022.

Aktivnosti tih projekata će podržati Europski plan za pobjedu protiv raka i EU misiju protiv raka. Više informacija o natječajima možete pronaći na ovoj poveznici.

Europska zdravstvena i digitalna izvršna agencija (HaDEA) organizira informativni webinar o 2. valu poziva u sklopu programa „EU za zdravlje” 19 listopada 2022. godine. Agencija će, zajedno s Glavnom upravom za zdravlje i sigurnost hrane (DG SANTE), predstaviti kontekst politike, ciljeve i očekivani učinak, kao i postupak za ovaj val poziva. Cjelovitu agendu i poveznicu za prijavu potražite na ovoj poveznici.

Rok za prijavu na ove pozive je 21. veljače 2023. godine.