x
x

Objavljeni novi natječaji u sklopu programa EU4Health

  16.10.2022.

Četvrti program „EU za zdravlje” (EU4Health) je odgovor Europske unije na utjecaj pandemije COVID-19 na pacijente, medicinsko i zdravstveno osoblje te zdravstvene sustave u Europi.

Objavljeni novi natječaji u sklopu programa EU4Health

Program „EU za zdravlje” provodi se putem godišnjih programa rada. U 2022. godini, program „EU za zdravlje” nastavit će ulagati u izgradnju jačih, otpornijih zdravstvenih sustava i utrti put Europskoj zdravstvenoj uniji. S proračunom od preko 835 milijuna eura, radni program za 2022. godinu osigurat će neusporedivu razinu ulaganja EU-a u zdravstvo i osigurati ambiciozno i ​​odlučno djelovanje u četiri fokusna područja: pripravnost na krize, prevencija bolesti, zdravstveni sustavi i zdravstvena radna snaga te digitalizacija.

Program će omogućiti financiranje prihvatljivim subjektima iz država članica i pridruženih trećih zemalja, međunarodnim organizacijama, nevladinim organizacijama i privatnom sektoru u obliku bespovratnih sredstava ili nabave specifičnih usluga. Europska komisija i Izvršna agencija za zdravstvo i digitalno poslovanje (HaDEA) upravljat će programom.

Europska zdravstvena i digitalna izvršna agencija (HaDEA) objavila je tri poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru godišnjeg programa rada„EU za zdravlje” 2022.

Aktivnosti tih projekata će podržati Europski plan za pobjedu protiv raka i EU misiju protiv raka. Više informacija o natječajima možete pronaći na ovoj poveznici.

Europska zdravstvena i digitalna izvršna agencija (HaDEA) organizira informativni webinar o 2. valu poziva u sklopu programa „EU za zdravlje” 19 listopada 2022. godine. Agencija će, zajedno s Glavnom upravom za zdravlje i sigurnost hrane (DG SANTE), predstaviti kontekst politike, ciljeve i očekivani učinak, kao i postupak za ovaj val poziva. Cjelovitu agendu i poveznicu za prijavu potražite na ovoj poveznici.

Rok za prijavu na ove pozive je 21. veljače 2023. godine.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
BisolexMaxfluAndol PRO
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT D 2000
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: