x
x

Hrvatska kuća srca planira nastavak radionica za građane: oživljavanje

  09.06.2022.

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ primila je donaciju 25 automatskih vanjskih defibrilatora (AVD), uređaja koji se koriste prilikom postupka oživljavanja kod iznenadnog zastoja srca, a distribuirat će ih se na potresom pogođena područja.

Hrvatska kuća srca planira nastavak radionica za građane: oživljavanje

AVD uređaje je Zakladi "Hrvatska kuća srca" donirala je Fondacija Philips.

Misija Zaklade je briga za kardiovaskularno zdravlje svih građana, a pomoću AVD uređaja i zahvaljujući hrabrim pojedincima koji su prošli obuku moguće je spasiti brojne živote uslijed iznenadnog srčanog zastoja.

U sklopu kampanje "Oživi me" Zaklada već dugi niz godina provodi edukaciju građana o postupku oživljavanja u slučaju iznenadnog srčanog zastoja.

S obzirom na to da se 80% srčanih zastoja događa izvan bolnice, važno je da su automatski vanjski defibrilatori dostupni u što više ustanova te da je što više zdravstvenih radnika i građana educirano za postupak oživljavanja koji se provodi korištenjem AVD uređaja.

Automatski vanjski defibrilator (AVD) je jednostavan prijenosni uređaj koji spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem.

Srce se zbog električnog šoka može ponovno pokrenuti i život osobe može biti spašen.

Zaklada "Hrvatska kuća srca" planira nastavak besplatnih radionica za građane na kojima mogu naučiti postupak oživljavanja.

Prva takva radionica održat će se u subotu, 25. lipnja, na Cvjetnom trgu.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Olfen gelMaxfluPLIVIT D 2000
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT total energy
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: