x
x

Medix: Dijagnostika i liječenje tumora želuca, gušterače i jetre

  29.01.2014.

Gastrointestinalni tumori jedni su od najčešćih malignih oboljenja današnjice, te od deset najčešćih malignoma čak pet pripada probavnome traktu. U novom broju Medixa donosimo prikaz novih spoznaja u dijagnostici i liječenju nekih od njih - malignoma želuca, gušterače i jetre.

Medix: Dijagnostika i liječenje tumora želuca, gušterače i jetre

Spomenuta problematika prikazana je na multidisciplinaran način, uzimajući u obzir ulogu koju u liječenju tih tumora imaju gastroenterolozi, digestivni kirurzi i onkolozi. Upravo takav pristup bio je temelj međunarodnog stručnog tečaja održanog krajem travnja u Rovinju u organizaciji IASGO (International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists), a pod naslovom West and East against Cancer.

Uvid u sadašnje stanje i mogućnosti napretka u ranom otkrivanju i liječenju tumora želuca, gušterače i jetre donose nam vodeći stručnjaci iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ukazujući na potrebu razmjene iskustava i znanja te regionalne suradnje na tom području. Uvjereni smo da će u preglednim tekstovima zanimljivo štivo pronaći ne samo specijalisti struka koje se bave liječenjem onkoloških bolesnika, nego i svi oni liječnici obiteljske medicine koji se susreću s oboljelima od zloćudnih bolesti.

U suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom, u sklopu teme broja pripremljen je test znanja od 70 pitanja, namijenjen provjeri stručnosti u postupku trajne medicinske izobrazbe liječnika. Pozitivno riješene testove (najmanje 60% točnih odgovora) HLK boduje sa 7 bodova. Odgovore na pitanja možete poslati isključivo na originalnom obrascu za rješavanje testa iz časopisa (zaokruživanjem jednog od ponuđenih odgovora) najkasnije do 31. ožujka 2014. godine.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT total energyBisolexPLIVIT D 2000
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: