x
x

Novi udžbenik: Imunologija i imunosne bolesti pluća

  04.06.2011.

Udžbenik pruža cjelovit prikaz temeljnih znanja potrebnih za razumijevanje imunosnih događanja u plućnom parenhimu, dišnim putevima i pleuri, kako u zdravih tako i u bolesnih osoba. Dana su najnovija dostignuća u svijetu i aktivnosti u nas u imunološkoj, kliničkoj i laboratorijskoj dijagnostici. Namijenjena je studentima dodiplomske i poslijediplomske nastave, a naročito kolegama u praksi koji se susreću s imunosnim bolestima pluća.

Novi udžbenik: Imunologija i imunosne bolesti pluća

U četvrtak 26. svibnja 2011. u dvorani Miroslav Čačković Medicinskog fakulteta održano je, u organizaciji Medicinskog fakulteta i nakladnika Graphis, predstavljanje sveučilišnog udžbenika Imunologija i imunosne bolesti pluća autora dr. sc. Dubravke Benčić, prof. dr. sc. Drage Batinića i prof. dr. sc. Branka Malenice.

Skup je pozdravio dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Davor Miličić. O knjzi su govorili recenzenti prof. dr. sc. Milivoj Boranić i prof. dr. sc. Alemka Markotić te svi autori. Predstavljanje knjige vodio u ime nakladnika prof. dr. sc. Zvonko Benčić, a glazbeni program izvela je prof. Marija Mlinar na harfi.


Izvor: www.mef.hr