x
x

Europski tjedan mentalnog zdravlja od 13. do 19. svibnja 2024.

  14.05.2024.

Ove godine od 13. do 19. svibnja obilježavamo peti Europski tjedan mentalnog zdravlja. Obilježavanje je pokrenula organizacija Mental Health Europe s ciljem osvještavanja važnosti mentalnoga zdravlja u svakodnevnom životu svakog pojedinca i zajednice. Ovogodišnja tema obilježavanja je BOLJE ZAJEDNO: Zajedničko stvaranje budućnosti mentalnog zdravlja.

Europski tjedan mentalnog zdravlja od 13. do 19. svibnja 2024.

Nacionalni program Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pridružuje se obilježavanju Europskog tjedna mentalnoga zdravlja, od 13. do 19. svibnja 2024. godine. Obilježavanje Europskog tjedna mentalnog zdravlja je pokrenula organizacija Mental Health Europe s ciljem osvještavanja važnosti mentalnoga zdravlja u svakodnevnom životu svakog pojedinca i zajednice.

Europskog tjedna mentalnog zdravlja obilježiti će se kroz različite aktivnosti uživo i na društvenim mrežama promicanjem važnost svakodnevnog ulaganja u mentalno zdravlje. Potrebno je osvijestiti važnosti brige o mentalnom zdravlju. Jednostavni načine brige i ulaganja u mentalno zdravlje mogu se uvrstiti u svakodnevnu rutinu.

U skladu s ovogodišnjom temom obilježavanja,  BOLJE ZAJEDNO: Zajedničko stvaranje budućnosti mentalnog zdravlja, sudjeluju zajedno u obilježavanju Tjedna mentalnog zdravlja, HZZJZ, Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“ i Hrvatski savez udruga za mentalno zdravlje (SUMEZ). 

 Europski tjedan mentalnog zdravlja obilježiti će se brojnim aktivnostima, radionicama i predavanjima. Više o programu na linku.