x
x

Sezonsko cijepljenje – osiguranje zdravlja zimi

  18.11.2023.

Dolaskom hladnijeg vremena, duljim boravkom u zatvorenim prostorima, kao i intenzivnom cirkulacijom različitih uzročnika respiratornih infekcija poput gripe, COVID-19 i pneumokoka, očekuje porast oboljelih.

Sezonsko cijepljenje – osiguranje zdravlja zimi

Starije osobe, zbog dobi i često pridruženih različitih kroničnih bolesti, čine jednu od najvulnerabilnijih skupina za obolijevanje i posljedično mogući razvitak komplikacija koje zahtijevaju hospitalizaciju.

Kronični bolesnici neovisno o dobi, osobe oslabljenog imunološkog sustava, zdravstveno osoblje i osoblje koje radi s vulnerabilnom populacijom, čine također skupinu pod povećanim rizikom od obolijevanja od zaraze.

O indikacijama, mogućim kontraindikacijama, kao i najboljoj strategiji cijepljenja bili su upoznati stručni timovi domova za starije osobe, ali i svi koji su prisustvovali 222. gerontološkoj tribini 14. 11. 2023. pod nazivom „Sezonsko cijepljenje – osiguranje zdravlja zimi“.

Tribinu su prigodnim riječima otvorili voditeljica Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Tanja Ćorić, dr. med. i zamjenik ravnatelja Zavoda dr. sc. Bruno Cvetković, dipl. san. ing.

Predavanje je održala voditeljica Odjela za zarazne bolesti Zavoda prim. Mirjana Lana Kosanović Ličina, dr. med., spec. epidemiolog.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Olfen gelPLIVIT total energyPlivit C 1000 Plus
OGLAS
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Gastal
VIDEO GALERIJA
20:57
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: